Bindweefselmassage

Een perfecte anti-aging behandeling!

Het zorgt ervoor dat de huid er aanzienlijk frisser, jonger en strakker uitziet en is dé oplossing om uw huid op natuurlijke wijze te verbeteren.

De focus ligt op het verbeteren van de elasticiteit in de huid, het creëren van volume en het verminderen van fijne lijntjes.

Het natuurlijke Botox Effect!!

 

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is overal in het lichaam aanwezig. Het is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis. Het verbindt ons hele lichaam en ondersteunt de organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedings –en afvalstoffen.

Het bindweefsel bestaat uit drie bindweefselvezels:

  • Collagene vezels; deze bestaan uit eiwit. Deze vezels zorgen dat het bindweefsel niet oneindig uitgerekt kan wordenen daardoor behoud het lichaam zijn vorm.

  • Elastische vezels; zijn dunner en geven een elastische werking. Het loopt vertakt tussen de collageen bundels. Van al het elastine in het lichaam bevindt 60% zich in de huid. 

  • Reticulaire vezels; Netwerk van vertakte vezels die  overal in het bindweefsel voorkomen. Het komt voor als steunweefsel en biedt bescherming voor epitheel, zenuwstelsel en vaten.

 

HOE WERKT BINDWEEFSELMASSAGE?
Bij bindweefselmassage krijgt de huid te maken met aangename sensatie en scherpe sensatie. Het is een pittige behandeling  en zeker niet pijnloos, maar toch is dit één van de populairste behandelingen.

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine.    Het gehalte van het collageen en elastine is dan zéér hoog is in ons bindweefsel.

Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er uit als het ware. De huid wordt slapper wat tot het gevolg heeft: rimpels!

Bindweefselmassage is een diepe massage uitgevoerd op de onderste laag van de huid, het onderhuidsbindweefsel. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Met als doel verbetering van de huidconditie.

De behandeling verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling waardoor de huid aangezet wordt tot celvernieuwing en versteviging.

 

Effecten van bindweefselmassage op het gelaat:

. Verbetering van de huidconditie en daardoor huidversteviging (egale huidskleur)

. Rimpelvermindering en verzachten van de fijne

  lijntjes en littekens

. Verbetering van de doorbloeding

. Afname van de bindweefselspanning

. Positieve invloed van de huidweerstand

. Verhoogde opname van producten

. Stimulering collageen en elastine productie

. Liftend Effect

. Detoxen van de huid, afvoeren van afvalstoffen

. Vermindering van vocht ophoping

. Betere opname voor de behandeling van botox of fillers!

 

Bindweefselmassage werkt zeer ondersteunend en geeft in kuurverband het beste effect!

1 keer per week, 4 opeenvolgende weken.

Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien.

De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Deze kuur adviseren wij tweemaal per jaar te volgen voor de optimale huidconditie

100% garantie mogen wij niet garanderen, resultaten zijn afhankelijk van je leefstijl, milieu-invloeden en zon gebruik. Ook bepaalde medicatie, ziektes en langdurig stress zijn relatief of absolute contra-indicaties en bespreken wij tijdens het intakegesprek.